Romige kippensoep met paddenstoelen
Een champignonsoep en kippensoep in 1. Heerlijk romig!
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons en shiitake in stukken. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de champignons en shiitake toe en bak 3 min. mee. Voeg het water, de mix voor kippensoep en kookroom toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de selderij fijn. Verdeel de soep over diepe kommen en garneer met de selderij en kipfiletreepjes.
Romige kippensoep met paddenstoelen
Een champignonsoep en kippensoep in 1. Heerlijk romig!
voorgerecht
null personen
370 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons en shiitake in stukken. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de champignons en shiitake toe en bak 3 min. mee. Voeg het water, de mix voor kippensoep en kookroom toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de selderij fijn. Verdeel de soep over diepe kommen en garneer met de selderij en kipfiletreepjes.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
250 g kastanjechampignons
2 el traditionele olijfolie
100 g shiitakes
1¼ l water
53 g mix voor kippensoep
250 ml kookroom
20 g verse selderij
250 g gerookte kipfiletreepjes