Knolselderijsoep met spek
Romig en hartig verenigd in één recept. Ook lekker met blokjes geitenkaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 3 cm. Snijd de uien in parten. Doe de knolselderij in de ovenschaal met de ui en de knoflook. Bestrooi met tijm. Besprenkel met de olie en zet ca. 45 min. in de oven. Voeg na 20 min. de bouillon en room toe.
Leg het spek op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 12-15 min. boven de groenten in de oven en laat uitlekken op keukenpapier. Neem de schaal uit de oven en pureer de hele inhoud in de blender. U kunt de soep ook in een diepe kom pureren met een staafmixer. Voeg peper en zout toe en serveer in kommen. Garneer elke kom met 2 plakjes spek.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Knolselderij snijden
Instructievideo - 00:44 min.
Knolselderijsoep met spek
Romig en hartig verenigd in één recept. Ook lekker met blokjes geitenkaas.
bijgerecht
null personen
430 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 3 cm. Snijd de uien in parten. Doe de knolselderij in de ovenschaal met de ui en de knoflook. Bestrooi met tijm. Besprenkel met de olie en zet ca. 45 min. in de oven. Voeg na 20 min. de bouillon en room toe.
Leg het spek op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 12-15 min. boven de groenten in de oven en laat uitlekken op keukenpapier. Neem de schaal uit de oven en pureer de hele inhoud in de blender. U kunt de soep ook in een diepe kom pureren met een staafmixer. Voeg peper en zout toe en serveer in kommen. Garneer elke kom met 2 plakjes spek.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ knolselderij
2 uien
2 tenen knoflook
2 tl gedroogde tijm
3 el traditionele olijfolie
500 ml kippenbouillon van tablet
250 ml verse slagroom
8 plakjes ontbijtspek
Dit heb je nodig
keukenpapier
bakpapier
blender of staafmixer