Gebakken hertenbiefstuk met perenchutney
bewaar
bewaar

Gebakken hertenbiefstuk met perenchutney

Het zoete en kruidige in deze perenchutney matcht perfect bij de hertenbiefstuk.

25 min. bereiden / 1 uur wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Schil de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe in een (steel)pan. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de pan. Pers de vrucht uit en voeg het sap samen met de suiker, kruidnagels en steranijs toe aan de pan.

Schil de gember, snijd zo fijn mogelijk en voeg toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Laat 10 min. zachtjes koken, zet het vuur uit en laat 1 uur afkoelen. Verwijder daarna eventueel de kruidnagels en steranijs.

Laat ondertussen de hertenbiefstukken op kamertemperatuur komen. Verhit 3/5 van de Campina Bakken & Braden in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg, als de boter niet meer bruist, de biefstukken in de pan. Bak de biefstukken 3 min. aan een zijde. Keer ze om, voeg dan de rest van de Campina Bakken & Braden toe en bak nog 1-2 min.

Neem het vlees uit de pan en laat op een warm bord onder een deksel 5 min. rusten. Serveer met de perenchutney.

combinatietipLekker met spruitjes en aardappelpuree.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebakken hertenbiefstuk met perenchutney

Het zoete en kruidige in deze perenchutney matcht perfect bij de hertenbiefstuk.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig