Plaattaart met pompoen, spruiten, salie en romige gorgonzola
Heerlijke toppings, makkelijk, snel en lekker: plaattaart is een alledaagse favoriet.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de salieblaadjes fijn en meng met de groente.
Rol het flammkuchendeeg uit op het bakpapier en leg op een bakplaat. Bestrijk met de groente-tomatenpuree en verdeel de groenten erover. Snijd de gormas in blokjes en verdeel erover.
Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden van de oven. Snijd ondertussen de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Verdeel de appel over de plaattaart en snijd de taart in stukken.
Plaattaart met pompoen, spruiten, salie en romige gorgonzola
Heerlijke toppings, makkelijk, snel en lekker: plaattaart is een alledaagse favoriet.
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de salieblaadjes fijn en meng met de groente.
Rol het flammkuchendeeg uit op het bakpapier en leg op een bakplaat. Bestrijk met de groente-tomatenpuree en verdeel de groenten erover. Snijd de gormas in blokjes en verdeel erover.
Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden van de oven. Snijd ondertussen de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Verdeel de appel over de plaattaart en snijd de taart in stukken.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g verse salie
600 g spruitjes-groentemix
260 g vers flammkuchendeeg
130 g groente-tomatenpuree
160 g gormas kaas 70+
1 jazz-appel
Dit heb je nodig
bakpapier