Geroosterde courgettecarpaccio
Carpaccio waar geen vlees bij komt kijken. In plaats daarvan: courgette, rucola en kaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de kruiden met ⅔ van de olie. Snijd de courgettes in dunne plakjes. Schep de courgette om met de kruidenolie. Verdeel de plakjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. in het midden van de voorverwarmde oven gaar.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan zonder boter of olie in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schud regelmatig. Meng de rucola met de rest van de olie.
Verdeel de courgetteplakken over de borden. Verdeel de pijnboompitten erover Verdeel de rucola over het midden van de borden en schaaf de Parmezaanse kaas erover.
Geroosterde courgettecarpaccio
Carpaccio waar geen vlees bij komt kijken. In plaats daarvan: courgette, rucola en kaas.
voorgerecht
null personen
250 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de kruiden met ⅔ van de olie. Snijd de courgettes in dunne plakjes. Schep de courgette om met de kruidenolie. Verdeel de plakjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. in het midden van de voorverwarmde oven gaar.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan zonder boter of olie in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schud regelmatig. Meng de rucola met de rest van de olie.
Verdeel de courgetteplakken over de borden. Verdeel de pijnboompitten erover Verdeel de rucola over het midden van de borden en schaaf de Parmezaanse kaas erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6½ g Verstegen mix voor paprika en courgette uit de oven
3 el traditionele olijfolie
2 courgette
40 g pijnboompitten
40 g rucola
50 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
bakpapier