Kip & groenten van de bakplaat
Lekker snel: alles gaat op de bakplaat de oven in. Heb jij ondertussen tijd voor andere dingen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de drumsticks op het vleesgedeelte 3 keer schuin in en schep om met de helft van de kruidenmix en de helft van de olie. Verdeel de drumsticks over een met bakpapier beklede bakplaat en zet ca. 15 min. in de oven.
Schil ondertussen de peen, halveer in de lengte en snijd in stukken van 2 cm. Boen de zoete aardappel schoon en snijd de ongeschilde zoete aardappel in stukken van 2 cm. Halveer de bloemkoolroosjes en snijd de grotere roosjes in kwarten. Schep de groente om met de rest van de kruidenmix en de rest van de olie. Schep de kip in de oven om en leg de groenten bij de kip. Bak in nog ca. 20 min. in de oven gaar.
Meng ondertussen de yoghurtmayonaise en azijn tot een dressing. Snijd de peterselie fijn. Snijd de komkommer in blokjes en schep om met de dressing en de helft van de peterselie. Neem de bakplaat uit de oven. Verdeel de kip en groenten over een schaal en garneer met de rest van de peterselie. Serveer met de komkommersalade.
Kip & groenten van de bakplaat
Lekker snel: alles gaat op de bakplaat de oven in. Heb jij ondertussen tijd voor andere dingen.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
40 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de drumsticks op het vleesgedeelte 3 keer schuin in en schep om met de helft van de kruidenmix en de helft van de olie. Verdeel de drumsticks over een met bakpapier beklede bakplaat en zet ca. 15 min. in de oven.
Schil ondertussen de peen, halveer in de lengte en snijd in stukken van 2 cm. Boen de zoete aardappel schoon en snijd de ongeschilde zoete aardappel in stukken van 2 cm. Halveer de bloemkoolroosjes en snijd de grotere roosjes in kwarten. Schep de groente om met de rest van de kruidenmix en de rest van de olie. Schep de kip in de oven om en leg de groenten bij de kip. Bak in nog ca. 20 min. in de oven gaar.
Meng ondertussen de yoghurtmayonaise en azijn tot een dressing. Snijd de peterselie fijn. Snijd de komkommer in blokjes en schep om met de dressing en de helft van de peterselie. Neem de bakplaat uit de oven. Verdeel de kip en groenten over een schaal en garneer met de rest van de peterselie. Serveer met de komkommersalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kipdrumstick
13 g mix voor geroosterde wortel en paprika uit de oven
3 el traditionele olijfolie
300 g winterpeen
500 g zoete aardappelen
400 g bloemkoolroosjes
3 el yoghurtmayonaise
1 tl wittewijnazijn
15 g platte peterselie
1 komkommer
Dit heb je nodig
bakpapier