AH verspakket pastaschelpen uit de oven
Een lekkere pasta uit de oven maken doe je al makkelijk met dit handige verspakket! Voor deze pastaschelpen -conchiglioni in het Italiaans- maak je met gehakt, spinazie en tomatenpuree een smakelijke saus waar je ze in legt. De oven doet de rest.
35 min. bereiden / 10 min. oventijd
7 ingrediënten
Aan de slag
Maak de groente schoon. Snijd de courgette en bleekselderij in stukjes en de tomaten in vieren. Maak de uien en knoflook schoon, snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Kook de conchiglioni of pasta naar keuze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin het rundergehakt in 3 min. op hoog vuur rul. Voeg de ui, knoflook en bleekselderij toe en bak 2 min. mee. Voeg de courgette toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaat, kruidenmix en het water toe, breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
Leg de spinazie op de saus, doe de deksel op de pan en laat de spinazie in 2 min. slinken. Schep de spinazie door de saus.
Meng de saus met de gekookte pasta en schep in een ovenschaal.
Bestrooi met mozzarella en bak ca. 10 min. in de oven.
AH verspakket pastaschelpen uit de oven
Een lekkere pasta uit de oven maken doe je al makkelijk met dit handige verspakket! Voor deze pastaschelpen -conchiglioni in het Italiaans- maak je met gehakt, spinazie en tomatenpuree een smakelijke saus waar je ze in legt. De oven doet de rest.
hoofdgerecht
null personen
35 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Maak de groente schoon. Snijd de courgette en bleekselderij in stukjes en de tomaten in vieren. Maak de uien en knoflook schoon, snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Kook de conchiglioni of pasta naar keuze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin het rundergehakt in 3 min. op hoog vuur rul. Voeg de ui, knoflook en bleekselderij toe en bak 2 min. mee. Voeg de courgette toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaat, kruidenmix en het water toe, breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
Leg de spinazie op de saus, doe de deksel op de pan en laat de spinazie in 2 min. slinken. Schep de spinazie door de saus.
Meng de saus met de gekookte pasta en schep in een ovenschaal.
Bestrooi met mozzarella en bak ca. 10 min. in de oven.
variatietip:
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH pastaschelpen uit de oven verspakket
300 g conchiglioni
2 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
200 ml water
200 g verse spinazie
75 g geraspte mozzarella
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)