AH verspakket zucchini fritti
Zucchini fritti is Italiaans voor: gebakken courgette. En laat dat nou net de ster zijn van dit pasta-verspakket. Handig: bijna alles wat je nodig hebt zit in de juiste hoeveelheden in het pakket. Dat scheelt weer wat werk.
35 min. bereiden / 40 min. oventijd
7 ingrediënten
Aan de slag
Maak de groente schoon. Snijd de paprika en tomaten in stukjes en de courgettes in schuine plakken van ca. 1 cm dik. Maak de ui en knoflook schoon, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder eventueel de zaadlijsten, en snijd fijn. Verkruimel het bouillonblokje.
Verhit ⅙ van de olie in een hapjespan met deksel en bak hierin de ui, knoflook en paprika 3 min. op hoog vuur.
Voeg de tomaat, rode peper naar smaak, ⅔ van de kruidenmix, het bouillonblokje, de spaghetti en het water toe. Breek de spaghetti eventueel 1 keer wanneer deze niet net onder staat.
Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Leg de spinazie op de spaghetti en laat, met de deksel op de pan, nog 2 min. zachtjes koken. Meng de spinazie door de spaghetti.
Strooi de bloem op een bord en zet een kom koud water klaar. Haal de courgette aan beide kanten door de bloem, schud overtollige bloem eraf. Doop vervolgens in water en haal nog een keer aan beide kanten door de bloem.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de plakken courgette aan beide kanten 2-3 min. tot deze bruin en knapperig zijn. Bestrooi de courgette aan 1 kant naar smaak met de overige kruidenmix. Tip: bak de courgette eventueel in delen en hou de gebakken plakken courgette warm in de oven op 100 °C.
Serveer de spaghetti met de gebakken courgette en bestrooi voor serveren met de geraspte mozzarella.
AH verspakket zucchini fritti
Zucchini fritti is Italiaans voor: gebakken courgette. En laat dat nou net de ster zijn van dit pasta-verspakket. Handig: bijna alles wat je nodig hebt zit in de juiste hoeveelheden in het pakket. Dat scheelt weer wat werk.
hoofdgerecht
null personen
35 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Maak de groente schoon. Snijd de paprika en tomaten in stukjes en de courgettes in schuine plakken van ca. 1 cm dik. Maak de ui en knoflook schoon, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder eventueel de zaadlijsten, en snijd fijn. Verkruimel het bouillonblokje.
Verhit ⅙ van de olie in een hapjespan met deksel en bak hierin de ui, knoflook en paprika 3 min. op hoog vuur.
Voeg de tomaat, rode peper naar smaak, ⅔ van de kruidenmix, het bouillonblokje, de spaghetti en het water toe. Breek de spaghetti eventueel 1 keer wanneer deze niet net onder staat.
Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Leg de spinazie op de spaghetti en laat, met de deksel op de pan, nog 2 min. zachtjes koken. Meng de spinazie door de spaghetti.
Strooi de bloem op een bord en zet een kom koud water klaar. Haal de courgette aan beide kanten door de bloem, schud overtollige bloem eraf. Doop vervolgens in water en haal nog een keer aan beide kanten door de bloem.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de plakken courgette aan beide kanten 2-3 min. tot deze bruin en knapperig zijn. Bestrooi de courgette aan 1 kant naar smaak met de overige kruidenmix. Tip: bak de courgette eventueel in delen en hou de gebakken plakken courgette warm in de oven op 100 °C.
Serveer de spaghetti met de gebakken courgette en bestrooi voor serveren met de geraspte mozzarella.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 AH zucchini fritti verspakket
6 el milde olijfolie
300 g spaghetti
700 ml water
200 g verse spinazie
60 g tarwebloem
150 g geraspte mozzarella