Bramentiramisu met citroen
In plaats van koffie gebruiken we voor deze tiramisu bessensap. Lekker!
Aan de slag
Splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Klop de eierdooiers en de suiker in een kom ca. 3 min. tot ze dik, wit en luchtig zijn. Verwarm al kloppend met de handmixer boven een pan water (au bain-marie) tot het mengsel gebonden is. Haal van het vuur. Roer de mascarpone los en spatel door het eimengsel. Klop de slagroom stijf en spatel door het mascarponemengsel. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp door het mascarponemengsel en het sap door het bessensap.
Doop de helft van de koekjes in het bessensap en leg op de bodem van de schaal. Verdeel daar de helft van het mascarponemengsel overheen. Doop de rest van de koekjes in het bessensap en verdeel over de mascarpone. Dek af met de rest van het mascarponemengsel. Hak de noten grof. Verdeel de bramen en de noten erover. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Bramentiramisu met citroen
Instructievideo - 00:43 min.
Bramentiramisu met citroen
In plaats van koffie gebruiken we voor deze tiramisu bessensap. Lekker!
nagerecht
null personen
455 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Klop de eierdooiers en de suiker in een kom ca. 3 min. tot ze dik, wit en luchtig zijn. Verwarm al kloppend met de handmixer boven een pan water (au bain-marie) tot het mengsel gebonden is. Haal van het vuur. Roer de mascarpone los en spatel door het eimengsel. Klop de slagroom stijf en spatel door het mascarponemengsel. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp door het mascarponemengsel en het sap door het bessensap.
Doop de helft van de koekjes in het bessensap en leg op de bodem van de schaal. Verdeel daar de helft van het mascarponemengsel overheen. Doop de rest van de koekjes in het bessensap en verdeel over de mascarpone. Dek af met de rest van het mascarponemengsel. Hak de noten grof. Verdeel de bramen en de noten erover. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote eieren
120 g fijne kristalsuiker
500 g mascarpone
250 ml verse slagroom
1 citroen
120 ml Betuwe bessensap
120 g Verkade langetjes
50 g gezouten pecannoten
300 g verse bramen
Dit heb je nodig
handmixer
grote ovenschaal (20 x 30 cm)