Preischotel met zoete-aardappelpuree
We trappen de herfst af met een heerlijke ovenschotel met zoete aardappel en geitenkaas.
Aan de slag
Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water in 20 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel en snijd in plakjes.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van ca. een ½ cm. Giet de aardappelen af en stamp samen met de geitenkaas tot puree.
Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Meng met de (ongekookte) prei en de paprika, schep in de ovenschaal en leg de plakjes ei erop. Verdeel de puree erover. Bak in ca. 30 min. gaar in het midden van de oven.
Preischotel met zoete-aardappelpuree
We trappen de herfst af met een heerlijke ovenschotel met zoete aardappel en geitenkaas.
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water in 20 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel en snijd in plakjes.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van ca. een ½ cm. Giet de aardappelen af en stamp samen met de geitenkaas tot puree.
Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Meng met de (ongekookte) prei en de paprika, schep in de ovenschaal en leg de plakjes ei erop. Verdeel de puree erover. Bak in ca. 30 min. gaar in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappelen
4 middelgrote scharreleieren
1 zak puntpaprikamix
125 g geitenkaas naturel
2 takjes verse rozemarijn
400 g gesneden prei
Dit heb je nodig
pureestamper
grote ovenschaal (20 x 30 cm)