Kabeljauw met tagliatelle & venkel-waterkerssalade
Deze vispakketjes zijn overheerlijk.
Aan de slag
Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de uien in dunne ringen en verdeel over het midden van 4 (voor 4 personen) vellen aluminiumfolie. Verdeel de blaadjes van 2 takjes dragon over de ui en leg de kabeljauwfilet erop. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van deze sinaasappel. Verdeel 1 tl rasp over de stukken vis en bestrooi met peper en eventueel zout en verdeel de boter erover. Vouw elk vel aluminiumfolie als een pakketje dicht. Zorg dat er geen lucht kan ontsnappen.
Leg de pakketjes voorzichtig op de barbecue en gril met de deksel erop in ca. 12 min. gaar (of leg de pakketjes op een rooster en bak in het midden van de oven in ca. 12 min. gaar).
Verwijder ondertussen de (oranje en het witte deel van de) schil van beide sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op. Snijd de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte en snijd in flinterdunne plakken. Snijd de waterkers grof. Meng het sap met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel de venkel, waterkers en sinaasappelpartjes over een platte schaal en besprenkel met de dressing.
Kook de pasta in 4 min. beetgaar. Snijd de rest van de dragon fijn en meng met de olie en peper. Pureer met de staafmixer en meng door de pasta.
Neem de vispakketjes van de barbecue of uit de oven. Verdeel de pasta over de borden en maak de pakketjes voorzichtig open (pas op voor de hete stoom!). Verdeel de vis en groente en saus over de pasta en serveer de salade erbij.
Kabeljauw met tagliatelle & venkel-waterkerssalade
Deze vispakketjes zijn overheerlijk.
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de uien in dunne ringen en verdeel over het midden van 4 (voor 4 personen) vellen aluminiumfolie. Verdeel de blaadjes van 2 takjes dragon over de ui en leg de kabeljauwfilet erop. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van deze sinaasappel. Verdeel 1 tl rasp over de stukken vis en bestrooi met peper en eventueel zout en verdeel de boter erover. Vouw elk vel aluminiumfolie als een pakketje dicht. Zorg dat er geen lucht kan ontsnappen.
Leg de pakketjes voorzichtig op de barbecue en gril met de deksel erop in ca. 12 min. gaar (of leg de pakketjes op een rooster en bak in het midden van de oven in ca. 12 min. gaar).
Verwijder ondertussen de (oranje en het witte deel van de) schil van beide sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op. Snijd de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte en snijd in flinterdunne plakken. Snijd de waterkers grof. Meng het sap met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel de venkel, waterkers en sinaasappelpartjes over een platte schaal en besprenkel met de dressing.
Kook de pasta in 4 min. beetgaar. Snijd de rest van de dragon fijn en meng met de olie en peper. Pureer met de staafmixer en meng door de pasta.
Neem de vispakketjes van de barbecue of uit de oven. Verdeel de pasta over de borden en maak de pakketjes voorzichtig open (pas op voor de hete stoom!). Verdeel de vis en groente en saus over de pasta en serveer de salade erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
15 g dragon
500 g kabeljauwfilets
2 handsinaasappels
40 g ongezouten roomboter
2 venkelknollen
75 g waterkers
6 el milde olijfolie
500 g verse tagliatelle all'uovo
Dit heb je nodig
barbecue met deksel
aluminiumfolie
rasp
staafmixer