Gegrilde zalm met wortelsalade & bieslookkrieltjes
Maak een zomers gerecht met zalmsteak!
Aan de slag
Boen de krieltjes schoon en halveer in de lengte. Kook de ongeschilde krieltjes in water met eventueel zout in 12 min. gaar.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van 2 cm. Kook in 6 min. beetgaar. Giet af.
Snijd ondertussen de winterpeen in dunne schuine plakken. Verhit 1/3 van de boter in de hapjespan en bak de wortel 5 min. op middelhoog vuur.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de zalmsteaks 4 min. Keer halverwege.
Snipper ondertussen de uien en snijd de bieslook fijn. Giet de krieltjes af en meng met de bieslook en rest van de boter. Laat de boter smelten. Meng de snijbonen met de wortel, ui en munt-citroendressing. Halveer de zalm in de lengte en verdeel met de wortel-snijbonensalade en bieslookkrieltjes over de borden.
Gegrilde zalm met wortelsalade & bieslookkrieltjes
Maak een zomers gerecht met zalmsteak!
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Boen de krieltjes schoon en halveer in de lengte. Kook de ongeschilde krieltjes in water met eventueel zout in 12 min. gaar.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van 2 cm. Kook in 6 min. beetgaar. Giet af.
Snijd ondertussen de winterpeen in dunne schuine plakken. Verhit 1/3 van de boter in de hapjespan en bak de wortel 5 min. op middelhoog vuur.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de zalmsteaks 4 min. Keer halverwege.
Snipper ondertussen de uien en snijd de bieslook fijn. Giet de krieltjes af en meng met de bieslook en rest van de boter. Laat de boter smelten. Meng de snijbonen met de wortel, ui en munt-citroendressing. Halveer de zalm in de lengte en verdeel met de wortel-snijbonensalade en bieslookkrieltjes over de borden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes
400 g ongesneden snijbonen
500 g fijne winterpenen
50 g ongezouten roomboter
4 zalmsteaks tomaat tuinkruiden
2 rode uien
25 g bieslook
50 g munt-citroendressing