Rundervink met snijbonen en ovenaardappelen
bewaar
bewaar

Rundervink met snijbonen en ovenaardappelen

De verrassing in dit gerecht? Het yoghurtsausje maakt het lekker fris.

30 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de rundervinken op laag vuur in 30 min. gaar. Keer regelmatig.

Was ondertussen de ongeschilde aardappelen en halveer ze in de lengte. Meng met de kurkuma, 2 el olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de oven in ca. 20 min. gaar.

Pel ondertussen de uien en snijd fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de bonen in stukken van 2 cm.

Verhit de rest van de olie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. al roerend mee. Voeg de snijbonen en 150 ml water toe en roer door. Stoof met de deksel op de pan 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rundervinken en aardappelen over 4 borden, schep de snijbonen erbij en serveer met de yoghurtdip.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Fat bastard Merlot.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rundervink met snijbonen en ovenaardappelen

De verrassing in dit gerecht? Het yoghurtsausje maakt het lekker fris.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig