Roodfruit-ijstaart
Roodfruit én ijs: meer zomer dan dat wordt het niet.
Aan de slag
Haal beide soorten ijs uit de vriezer en laat iets zachter worden. Bekleed ondertussen de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het vanilleroomijs erover.
Smeer de fruitspread over het vanilleroomijs. Verdeel hier het bosvruchten-yoghurtijs over. Strijk de bovenkant glad. Zet minimaal 2 uur in de vriezer.
Rasp de witte chocolade grof. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer de vruchten. Haal de taart uit de springvorm, bestrooi de bovenkant met ¾ van de geraspte chocolade en leg de halve aardbeien en blauwe bessen erop. Bestrooi met de rest van de geraspte chocolade.
Roodfruit-ijstaart
Roodfruit én ijs: meer zomer dan dat wordt het niet.
nagerecht
null personen
250 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Haal beide soorten ijs uit de vriezer en laat iets zachter worden. Bekleed ondertussen de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het vanilleroomijs erover.
Smeer de fruitspread over het vanilleroomijs. Verdeel hier het bosvruchten-yoghurtijs over. Strijk de bovenkant glad. Zet minimaal 2 uur in de vriezer.
Rasp de witte chocolade grof. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer de vruchten. Haal de taart uit de springvorm, bestrooi de bovenkant met ¾ van de geraspte chocolade en leg de halve aardbeien en blauwe bessen erop. Bestrooi met de rest van de geraspte chocolade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 l vanilleroomijs
1 l yoghurtijs bosvruchten
170 g aardbei fruitspread minder suiker
100 g witte chocolade
500 g verse aardbeien
150 g verse blauwe bessen
Dit heb je nodig
springvorm (∅ 24 cm)
bakpapier