Frambozen-ijstaart met pistachenoten
bewaar
bewaar

Frambozen-ijstaart met pistachenoten

Dit spectaculaire dessert is heel simpel te maken met kant-en-klaar ijs. Nog meer goed nieuws: dat kan drie dagen van tevoren.

25 min. bereiden / 2 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Doe de suiker met het water in een steelpan. Laat de suiker op laag vuur oplossen en laat de siroop verder koken tot deze goudbruin kleurt. Leg ondertussen een stuk bakpapier op een bord en leg daarop 50 g pistachenoten. Schenk de karamel over de noten en laat het geheel ca. 30 min. afkoelen.

Hak de notenkaramel met een keukenmes in kleine stukjes en doe in een kommetje. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een ander kommetje. Bekleed het cakeblik met een ruim stuk bakpapier.

Neem het ijs uit de vriezer, stort het op een snijplank en snijd het in plakken van 1½ cm dik. Bedek de bodem van het blik met plakken ijs. Duw met de bolle kant van een lepel tot een egale laag. Verdeel er 2 el jam over en bestrooi met de chocolade. Bedek met plakken ijs en druk weer aan tot een egale laag. Verdeel er 3 el jam over en bedek weer met plakken ijs. Druk aan. Verdeel er 2 el jam over en bestrooi met de pistachekaramel. Dek af met de rest van het ijs. Vouw het bakpapier over het ijs en zet het minimaal 1½ uur in de vriezer.

Hak ondertussen de rest van de pistachenoten in kleine stukjes. Stort de ijstaart op een mooie schaal en verwijder het bakpapier. Verdeel eerst de gehakte nootjes en vervolgens de frambozen erover. Serveer direct.

bewaartipJe kunt de ijstaart 3 dagen van tevoren maken. Bewaar in de vriezer en hak voor het serveren de noten in stukjes en stort de ijstaart op een schaal. Verdeel de noten en frambozen erover.

Frambozen-ijstaart met pistachenoten

Instructievideo - 03:24 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Frambozen-ijstaart met pistachenoten

Dit spectaculaire dessert is heel simpel te maken met kant-en-klaar ijs. Nog meer goed nieuws: dat kan drie dagen van tevoren.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig