Bosvruchtenbavarois met witte chocolade
Aan de slag
Smelt de chocolade in de magnetron in 2 min. op 350 watt en roer elke 30 sec. om. Strijk de gesmolten chocolade met een spatel dun (ongeveer 2 mm) uit op het bakpapier en laat in de koelkast afkoelen en hard worden. Laat de gelatine 5 min. in koud water weken. Pureer de bosvruchten in de keukenmachine of met de staafmixer.
Wrijf de puree eventueel boven een kom door een fijne zeef met een pollepel, zodat de pitjes achterblijven. Meng de suiker door de vruchtenpuree. Klop de slagroom lobbig. Knijp de gelatine uit. Verwarm zachtjes in een pannetje 3 el water, haal van het vuur en los de gelatine erin op. Roer de gelatine door de bosvruchtenpuree. Meng de yoghurt met de bosvruchtenpuree en spatel voorzichtig de slagroom erdoor. Schenk het mengsel in de schaaltjes en laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Trek het bakpapier van de chocolade en snijd met een mes of breek in ongelijke, puntige driehoeken.
Keer de bavarois op de bordjes. Steek de chocolade in de bavarois en verdeel de bessen erover. Bestrooi de bordjes en bavarois eventueel met poedersuiker.
Bosvruchtenbavarois met witte chocolade
nagerecht
null personen
370 kcal
30 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Smelt de chocolade in de magnetron in 2 min. op 350 watt en roer elke 30 sec. om. Strijk de gesmolten chocolade met een spatel dun (ongeveer 2 mm) uit op het bakpapier en laat in de koelkast afkoelen en hard worden. Laat de gelatine 5 min. in koud water weken. Pureer de bosvruchten in de keukenmachine of met de staafmixer.
Wrijf de puree eventueel boven een kom door een fijne zeef met een pollepel, zodat de pitjes achterblijven. Meng de suiker door de vruchtenpuree. Klop de slagroom lobbig. Knijp de gelatine uit. Verwarm zachtjes in een pannetje 3 el water, haal van het vuur en los de gelatine erin op. Roer de gelatine door de bosvruchtenpuree. Meng de yoghurt met de bosvruchtenpuree en spatel voorzichtig de slagroom erdoor. Schenk het mengsel in de schaaltjes en laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Trek het bakpapier van de chocolade en snijd met een mes of breek in ongelijke, puntige driehoeken.
Keer de bavarois op de bordjes. Steek de chocolade in de bavarois en verdeel de bessen erover. Bestrooi de bordjes en bavarois eventueel met poedersuiker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g witte chocolade
5 blaadjes gelatine
1 bak bosvruchten
75 g witte basterdsuiker
1 bekertje slagroom
100 ml volle yoghurt
150 g blauwe bessen
2 el poedersuiker
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer of keukenmachine
ronde eenpersoonsschaaltjes, ingevet