Witte chocolademousse met blauwe bessen
De blauwe bessen zijn lekker friszuur bij de zoete chocolade. En het kleurt ook nog prachtig!
Aan de slag
Hak de chocolade grof, doe in een vuurvaste kom en laat boven een pan met kokend water smelten (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Neem de kom uit de pan en meng met een spatel de ricotta door de chocolade.
Klop in een andere kom de slagroom stijf met een mixer. Spatel voorzichtig door het chocolademengsel.
Verdeel de mousse over de schaal en verdeel er voorzichtig de bevroren blauwe bessen over. Druk ze een klein beetje in de mousse, maar zorg ervoor dat ze zichtbaar blijven. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Hak de pecannoten in stukjes. Strooi vlak voor het serveren over de mousse.
Witte chocolademousse met blauwe bessen
De blauwe bessen zijn lekker friszuur bij de zoete chocolade. En het kleurt ook nog prachtig!
nagerecht
null personen
420 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Hak de chocolade grof, doe in een vuurvaste kom en laat boven een pan met kokend water smelten (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Neem de kom uit de pan en meng met een spatel de ricotta door de chocolade.
Klop in een andere kom de slagroom stijf met een mixer. Spatel voorzichtig door het chocolademengsel.
Verdeel de mousse over de schaal en verdeel er voorzichtig de bevroren blauwe bessen over. Druk ze een klein beetje in de mousse, maar zorg ervoor dat ze zichtbaar blijven. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Hak de pecannoten in stukjes. Strooi vlak voor het serveren over de mousse.
bereidingstip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g witte chocolade
100 g ricotta
125 g verse slagroom
125 g diepvries blauwe bessen
2 el gezouten pecannoten
Dit heb je nodig
schaal (Ø 22 cm)