Broodje geraspte bietjes met mierikswortelmayonaise
Biet op brood? Ja, lekker! Met rookkaas en pittige mierikswortel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broodjes overdwars open en beleg de onderste helften met de plakken kaas. Meng de bietjes met de olijfolie, peper en eventueel zout en verdeel over de kaas. Bak de belegde broodjes en de onbelegde bovenste helften 8-10 min. in het midden van de oven.
Meng ondertussen de mayonaise, mierikswortel en het water tot een dressing. Neem de broodjes uit de oven. Verdeel de veldsla over de bietjes, besprenkel met de mieriksworteldressing en dek af met de bovenste helften van de broodjes. Serveer direct.
Broodje geraspte bietjes met mierikswortelmayonaise
Biet op brood? Ja, lekker! Met rookkaas en pittige mierikswortel.
null personen
395 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broodjes overdwars open en beleg de onderste helften met de plakken kaas. Meng de bietjes met de olijfolie, peper en eventueel zout en verdeel over de kaas. Bak de belegde broodjes en de onbelegde bovenste helften 8-10 min. in het midden van de oven.
Meng ondertussen de mayonaise, mierikswortel en het water tot een dressing. Neem de broodjes uit de oven. Verdeel de veldsla over de bietjes, besprenkel met de mieriksworteldressing en dek af met de bovenste helften van de broodjes. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 biologische rozenbroodjes
4 plakken rookkaas 45+
400 g koelverse geraspte bietjes
1 el olijfolie mild
3 el mayonaise
1 el mierikswortel
1 tl kraanwater
35 g veldsla