Koolsalade met gerookte zalm op knäckebröd
Op en top Scandinavisch: zalm met lichte hüttenkäse op Deense toastjes.
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Houd een paar takjes dille achter voor garnering en snijd de rest grof.
Meng de rodekool, bietjes, grofgesneden dille en 2 el citroensap in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de mierikswortel en het citroenrasp met de hüttenkäse en breng op smaak met peper.
Halveer het knäckebröd en beleg achtereenvolgens met 1 el koolsalade, zalm, 1 el hüttenkäse en garneer met de kapperappeltjes en de achtergehouden dille. Bestrooi met peper en serveer de rest van de koolsalade en hüttenkäse erbij.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Koolsalade met gerookte zalm op knäckebröd
Op en top Scandinavisch: zalm met lichte hüttenkäse op Deense toastjes.
null personen
365 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Houd een paar takjes dille achter voor garnering en snijd de rest grof.
Meng de rodekool, bietjes, grofgesneden dille en 2 el citroensap in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de mierikswortel en het citroenrasp met de hüttenkäse en breng op smaak met peper.
Halveer het knäckebröd en beleg achtereenvolgens met 1 el koolsalade, zalm, 1 el hüttenkäse en garneer met de kapperappeltjes en de achtergehouden dille. Bestrooi met peper en serveer de rest van de koolsalade en hüttenkäse erbij.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
15 g verse dille
300 g gesneden rode kool
400 g geraspte bietjes
1 el mierikswortel in pot
400 g koelverse hüttenkäse kaas
4 knäckebröd solruta pompoen
200 g gerookte zalm
210 g kapperappeltjes