Vegetarische paella met gegrilde groenten en gebakken halloumi
De basis staat vast, maar het fijne aan paella is dat je kunt variëren met de rest van de smaken.
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de rijst al omscheppend 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprikapoeder, gegrilde groenten, tomato frito, de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Laat zonder deksel op de pan 25 min. zachtjes koken tot de rijst gaar is. Schep de paella af en toe om.
Laat ondertussen de olijven uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Snijd de halloumi in 2 plakken per persoon en bak 3 min. Keer halverwege.
Meng de olijven en ⅔ van de peterselie door de paella. Verdeel de paella over een schaal en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de halloumi erover en garneer met de rest van de peterselie.
Vegetarische paella met gegrilde groenten en gebakken halloumi
De basis staat vast, maar het fijne aan paella is dat je kunt variëren met de rest van de smaken.
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan en bak de rijst al omscheppend 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprikapoeder, gegrilde groenten, tomato frito, de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Laat zonder deksel op de pan 25 min. zachtjes koken tot de rijst gaar is. Schep de paella af en toe om.
Laat ondertussen de olijven uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Snijd de halloumi in 2 plakken per persoon en bak 3 min. Keer halverwege.
Meng de olijven en ⅔ van de peterselie door de paella. Verdeel de paella over een schaal en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de halloumi erover en garneer met de rest van de peterselie.
algemeen:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
300 g risottorijst
½ el gerookte-paprikapoeder
900 g diepvries gegrilde groenten
330 ml tomato frito
½ groentebouillontablet
650 ml water
120 g biologische Kalamata-olijven
15 g verse platte peterselie
225 g halloumi kaas