Gevulde inktvis met halloumi in pittige tomaten-paprikasaus
bewaar
bewaar

Gevulde inktvis met halloumi in pittige tomaten-paprikasaus

Visliefhebber? Zet deze mediterrane delicatesse eens op tafel.

50 min. bereiden

13 ingrediënten

Aan de slag

Laat de inktvistubes ontdooien.

Snijd de knoflook fijn. Laat de paprika uitlekken en snijd fijn. Verhit 1 el olie in een pan en fruit de chilipeper en de helft van de knoflook 30 sec. Voeg de sherry toe en laat 1 min. koken. Voeg de gesneden paprika, tomato frito, gerookte-paprikapoeder, peper en eventueel zout toe. Laat de saus 15 min. pruttelen op laag vuur. Roer af en toe.

Maak ondertussen de vulling. Maal de kaas, garnalen, komijn, de rest van de knoflook, 2/3 van de peterselie, peper en eventueel zout fijn in de keukenmachine. Vul de inktvistubes met het kaas-garnalenmengsel. Steek de opening dicht met een cocktailprikker. Leg de gevulde inktvis in de saus, doe de deksel op de pan en stoof in 25 min. gaar. Keer regelmatig.

Verdeel de inktvis en de saus over 4 diepe borden. Garneer met de rest van de peterselie. Snijd de citroen in plakjes en serveer erbij.

combinatietipLekker met bonenmix kidney-, reuze-, bruine bonen (pot 370 g) of couscous.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gevulde inktvis met halloumi in pittige tomaten-paprikasaus

Visliefhebber? Zet deze mediterrane delicatesse eens op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig