Gevulde inktvis met halloumi in pittige tomaten-paprikasaus
Visliefhebber? Zet deze mediterrane delicatesse eens op tafel.
Aan de slag
Laat de inktvistubes ontdooien.
Snijd de knoflook fijn. Laat de paprika uitlekken en snijd fijn. Verhit 1 el olie in een pan en fruit de chilipeper en de helft van de knoflook 30 sec. Voeg de sherry toe en laat 1 min. koken. Voeg de gesneden paprika, tomato frito, gerookte-paprikapoeder, peper en eventueel zout toe. Laat de saus 15 min. pruttelen op laag vuur. Roer af en toe.
Maak ondertussen de vulling. Maal de kaas, garnalen, komijn, de rest van de knoflook, 2/3 van de peterselie, peper en eventueel zout fijn in de keukenmachine. Vul de inktvistubes met het kaas-garnalenmengsel. Steek de opening dicht met een cocktailprikker. Leg de gevulde inktvis in de saus, doe de deksel op de pan en stoof in 25 min. gaar. Keer regelmatig.
Verdeel de inktvis en de saus over 4 diepe borden. Garneer met de rest van de peterselie. Snijd de citroen in plakjes en serveer erbij.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gevulde inktvis met halloumi in pittige tomaten-paprikasaus
Visliefhebber? Zet deze mediterrane delicatesse eens op tafel.
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Laat de inktvistubes ontdooien.
Snijd de knoflook fijn. Laat de paprika uitlekken en snijd fijn. Verhit 1 el olie in een pan en fruit de chilipeper en de helft van de knoflook 30 sec. Voeg de sherry toe en laat 1 min. koken. Voeg de gesneden paprika, tomato frito, gerookte-paprikapoeder, peper en eventueel zout toe. Laat de saus 15 min. pruttelen op laag vuur. Roer af en toe.
Maak ondertussen de vulling. Maal de kaas, garnalen, komijn, de rest van de knoflook, 2/3 van de peterselie, peper en eventueel zout fijn in de keukenmachine. Vul de inktvistubes met het kaas-garnalenmengsel. Steek de opening dicht met een cocktailprikker. Leg de gevulde inktvis in de saus, doe de deksel op de pan en stoof in 25 min. gaar. Keer regelmatig.
Verdeel de inktvis en de saus over 4 diepe borden. Garneer met de rest van de peterselie. Snijd de citroen in plakjes en serveer erbij.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g diepvries pijlinktvistubes
2 tenen knoflook
295 g gegrilde rode paprika's in pot
1 el traditionele olijfolie
½ tl chilipeper
50 ml sherry fino
330 ml tomato frito
1 tl gerookt paprikapoeder
225 g halloumi kaas
100 g garnalen
2 tl gemalen komijn
10 g verse platte peterselie
1 citroen
Dit heb je nodig
keukenmachine
saté of cocktailprikkers