Pasta pesto met spinazie en krokante kip
Alsof je op dat zonnige terrasje in Florence zit, zo smaakt deze pasta pesto.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp ondertussen de kaas en meng de helft met de panko, peper en eventueel zout. Halveer de kipfilets in de lengte. Leg de filets tussen 2 vellen vershoudfolie en sla met een koekenpan plat. Verdeel de kip over de ovenschaal. Besmeer met 2 el van de pesto (per 4 personen) en bestrooi met het panko-kaasmengsel. Bak ca. 20 min. gaar in de oven.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd ondertussen de courgettes in dunne reepjes (julienne). Verhit de olie in een hapjespan, voeg de spinazie toe en laat in delen slinken.
Doe de courgette in een vergiet en giet de gekookte pasta erboven af. Meng met de spinazie, de rest van de kaas en de rest van de pesto. Verdeel de kipfilets over de pasta. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en bestrooi de pasta ermee.
Pasta pesto met spinazie en krokante kip
Alsof je op dat zonnige terrasje in Florence zit, zo smaakt deze pasta pesto.
hoofdgerecht
null personen
805 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp ondertussen de kaas en meng de helft met de panko, peper en eventueel zout. Halveer de kipfilets in de lengte. Leg de filets tussen 2 vellen vershoudfolie en sla met een koekenpan plat. Verdeel de kip over de ovenschaal. Besmeer met 2 el van de pesto (per 4 personen) en bestrooi met het panko-kaasmengsel. Bak ca. 20 min. gaar in de oven.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd ondertussen de courgettes in dunne reepjes (julienne). Verhit de olie in een hapjespan, voeg de spinazie toe en laat in delen slinken.
Doe de courgette in een vergiet en giet de gekookte pasta erboven af. Meng met de spinazie, de rest van de kaas en de rest van de pesto. Verdeel de kipfilets over de pasta. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en bestrooi de pasta ermee.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g Parmezaanse kaas
25 g panko
2 kipfilets
185 g Grand'Italia Pasta Pesto Basilico
300 g spaghetti
2 courgette
1 el milde olijfolie
400 g verse spinazie
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
vershoudfolie
grote ovenschaal (20 x 30 cm)