Snelle roerbak met gehakt, groenten & rijst
In 15 minuten kan dit zomerse roerbakgerecht op tafel staan. De tijd gaat NU in...!
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 4 min. op middelhoog vuur al omscheppend goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt op hoog vuur in 3 min. rul. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 5 min. mee. Voeg de laatste minuut de woksaus toe. Breng op smaak met peper.
Schep de peen julienne om met de azijn. Verdeel de rijst met het gehakt en de peen julienne over de borden. Bestrooi de peen met de sesamzaadjes en serveer.
Snelle roerbak met gehakt, groenten & rijst
In 15 minuten kan dit zomerse roerbakgerecht op tafel staan. De tijd gaat NU in...!
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 4 min. op middelhoog vuur al omscheppend goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt op hoog vuur in 3 min. rul. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 5 min. mee. Voeg de laatste minuut de woksaus toe. Breng op smaak met peper.
Schep de peen julienne om met de azijn. Verdeel de rijst met het gehakt en de peen julienne over de borden. Bestrooi de peen met de sesamzaadjes en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g gele rijst
1 el sesamzaad
1 kg bloemkool
1 el arachideolie
300 g rundergehakt
120 ml Go-Tan Original wok black bean
150 g peen julienne
1 el wittewijnazijn