Varkenshaas in zwarte-bonensaus
Je kunt de varkenshaas in zijn geheel bereiden, maar in stukjes met bloemkoolrijst is het ook heel lekker.
Aan de slag
Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Snijd de varkenshaas in stukjes. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de gember, knoflook, asperges en doperwten 6 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 3 min. de bloemkoolrijst toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en roerbak het varkensvlees 3 min. op hoog vuur. Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min. Verdeel de groente en het vlees met saus over de diepe borden.
Varkenshaas in zwarte-bonensaus
Je kunt de varkenshaas in zijn geheel bereiden, maar in stukjes met bloemkoolrijst is het ook heel lekker.
hoofdgerecht
null personen
280 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Snijd de varkenshaas in stukjes. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de gember, knoflook, asperges en doperwten 6 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 3 min. de bloemkoolrijst toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en roerbak het varkensvlees 3 min. op hoog vuur. Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min. Verdeel de groente en het vlees met saus over de diepe borden.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 cm verse gember
2 tenen knoflook
350 g verse groene asperges
300 g varkenshaas
2 el arachideolie
200 g verse doperwten
800 g bloemkoolrijst
160 ml Original Wok Black Bean