Snelle gebakken noedels met varkenshaas in oestersaus
Oestersaus en varkenshaas: een gouden combinatie.
Aan de slag
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Halveer ondertussen de varkenshaas in de lengte. Bestrooi met de kaneel, kruidnagel, peper en zout. Verhit 2 el olie in de wok en bak de varkenshaas 7 min. Keer regelmatig. Voeg de laatste minuut 2 el woksaus toe. Schep het vlees uit de pan op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
Schil en rasp de gember. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember 1 min. Voeg de Chinese roerbakmix toe en bak 4 min. Voeg de noedels en de rest van de woksaus toe en bak nog 1 min. Snijd het vlees in dunne reepjes en verdeel over de noedels.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Snelle gebakken noedels met varkenshaas in oestersaus
Oestersaus en varkenshaas: een gouden combinatie.
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Halveer ondertussen de varkenshaas in de lengte. Bestrooi met de kaneel, kruidnagel, peper en zout. Verhit 2 el olie in de wok en bak de varkenshaas 7 min. Keer regelmatig. Voeg de laatste minuut 2 el woksaus toe. Schep het vlees uit de pan op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
Schil en rasp de gember. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember 1 min. Voeg de Chinese roerbakmix toe en bak 4 min. Voeg de noedels en de rest van de woksaus toe en bak nog 1 min. Snijd het vlees in dunne reepjes en verdeel over de noedels.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g mienestjes
250 g scharrel varkenshaas
1 tl gemalen kaneel
1 mespunt gemalen kruidnagel
3 el arachideolie
200 ml oestersaus
2 cm verse gember
800 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
Dit heb je nodig
aluminiumfolie