Zoetzure kip met noedels en roerbakgroente
Deze zoetzure saus met kip maak je helemaal zelf. Geserveerd met een noedelroerbak.
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kip 3 min. op middelhoog vuur. Laat de Amsterdamse uien uitlekken maar vang het vocht op. Halveer de uien en voeg samen met het opgevangen vocht, de tomato frito en gembersiroop toe aan de kip, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven.
Kook ondertussen de noedels 5 min. Snijd ondertussen de selderij fijn. Verhit de rest van de olie in de wok of hapjespan en bak de groente en ⅔ van de selderij 5 min. op middelhoog vuur. Giet de noedels af en meng door de groente. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de noedels over diepe borden en verdeel de zoetzure kip erover. Bestrooi met de rest van de selderij.
Zoetzure kip met noedels en roerbakgroente
Deze zoetzure saus met kip maak je helemaal zelf. Geserveerd met een noedelroerbak.
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kip 3 min. op middelhoog vuur. Laat de Amsterdamse uien uitlekken maar vang het vocht op. Halveer de uien en voeg samen met het opgevangen vocht, de tomato frito en gembersiroop toe aan de kip, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven.
Kook ondertussen de noedels 5 min. Snijd ondertussen de selderij fijn. Verhit de rest van de olie in de wok of hapjespan en bak de groente en ⅔ van de selderij 5 min. op middelhoog vuur. Giet de noedels af en meng door de groente. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de noedels over diepe borden en verdeel de zoetzure kip erover. Bestrooi met de rest van de selderij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el arachideolie
320 g scharrelkipfiletblokjes
320 g Amsterdamse uitjes
700 g tomato frito
2 el gembersiroop
250 g eiernoedels
20 g verse selderij
600 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika