Bulgur met bloemkool en garnalen
Handig: de garnalen hoef je maar heel even te bakken en kun je zo toevoegen aan de salade.
Aan de slag
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers de vrucht uit. Snijd de munt in reepjes en de tomaten in kwarten. Meng het citroenrasp en citroensap met de olie en de helft van de harissa tot een dressing. Meng in een kom met de bloemkoolrijst en bulgur-quinoamix. Leg de tomaten erop.
Snijd de knoflook fijn en meng met de rest van de harissa. Meng door de garnalen. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de garnalen in 2 min. gaar. Serveer bij de bulgursalade.
Bulgur met bloemkool en garnalen
Handig: de garnalen hoef je maar heel even te bakken en kun je zo toevoegen aan de salade.
hoofdgerecht
null personen
260 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers de vrucht uit. Snijd de munt in reepjes en de tomaten in kwarten. Meng het citroenrasp en citroensap met de olie en de helft van de harissa tot een dressing. Meng in een kom met de bloemkoolrijst en bulgur-quinoamix. Leg de tomaten erop.
Snijd de knoflook fijn en meng met de rest van de harissa. Meng door de garnalen. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de garnalen in 2 min. gaar. Serveer bij de bulgursalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ citroen
20 g munt
400 g tastytom-trostomaten
1 el traditionele olijfolie
1 el harissa pittig
400 g koelverse bloemkoolrijst
250 g koelverse bulgur-quinoamix
2 tenen knoflook
225 g rauwe en gepelde roze garnalen uit de diepvries