DIY döner met kip
De Turken zijn er een kei in, maar vanaf vandaag maak jij ook zelf je eigen döner-kebab.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Snijd elke kipfilet in de lengte in 3 dunne plakken en doe in een kom.
Voeg de shoarmakruiden en de olie toe en meng.
Halveer de grote ui. Zet 1 helft met de snijkant naar beneden en duw de grote tapasprikker in het midden. Snijd de andere helft in ringen.
Rijg de lapjes kipfilet aan de tapasprikker. Zorg ervoor dat het dunste deel van het vlees aan de prikker gaat. Doe steeds een uiring tussen de plakjes kip.
Zet de schaal met de kipkebab in de voorverwarmde oven en bak in 50 min. gaar.
Maak ondertussen de paprika’s schoon en snijd ze in stukken. Pel de rode uien en snijd ze in parten. Leg na 25 min. de paprika en ui rondom de kebab in de ovenschaal.
Neem de kebab uit de oven. Leg het Turkse brood 7 min. in de oven om warm en knapperig te worden.
Snijd het Turkse brood in punten en serveer bij de kebab. Snijd de kip aan tafel met een scherp mes in reepjes van de kebab.
Serveer op het Turks brood, samen met de geroosterde groenten, knoflooksaus en srirachasaus.
DIY döner met kip
Instructievideo - 00:27 min.
DIY döner met kip
De Turken zijn er een kei in, maar vanaf vandaag maak jij ook zelf je eigen döner-kebab.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
30 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Snijd elke kipfilet in de lengte in 3 dunne plakken en doe in een kom.
Voeg de shoarmakruiden en de olie toe en meng.
Halveer de grote ui. Zet 1 helft met de snijkant naar beneden en duw de grote tapasprikker in het midden. Snijd de andere helft in ringen.
Rijg de lapjes kipfilet aan de tapasprikker. Zorg ervoor dat het dunste deel van het vlees aan de prikker gaat. Doe steeds een uiring tussen de plakjes kip.
Zet de schaal met de kipkebab in de voorverwarmde oven en bak in 50 min. gaar.
Maak ondertussen de paprika’s schoon en snijd ze in stukken. Pel de rode uien en snijd ze in parten. Leg na 25 min. de paprika en ui rondom de kebab in de ovenschaal.
Neem de kebab uit de oven. Leg het Turkse brood 7 min. in de oven om warm en knapperig te worden.
Snijd het Turkse brood in punten en serveer bij de kebab. Snijd de kip aan tafel met een scherp mes in reepjes van de kebab.
Serveer op het Turks brood, samen met de geroosterde groenten, knoflooksaus en srirachasaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g kipfilet
20 g shoarmakruidenmix
3 el traditionele olijfolie
1 grote ui
1 kg buitenbeentjes paprika
500 g rode uien
1 Turks brood
6 el knoflooksaus
6 tl smokey sriracha hot chili sauce
Dit heb je nodig
grote tapasprikker
ovenschaal (25 x 35 cm)