Argentijnse kipburger met blauwaderkaas
Burgers maak je ook heel makkelijk zelf. Extra lekker als je er wat smaakvolle kruiden bij gebruikt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de scharrelkipdijfilet, Argentijnse kruiden en eventueel zout in de keukenmachine en maal bijna fijn. Houd een klein deel van de kruiden achter. Vorm er met vochtige handen de burgers van. Verhit de grillpan en gril de burgers in ca. 12 min. gaar. Keer halverwege.
Verkruimel de kaas en meng met de roomkaas. Verdeel dit kaasmengsel de laatste 3 min. over de burgers en laat smelten. Bak ondertussen de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat de gegrilde rode paprika uitlekken, maar vang 2 el olie (bij 4 personen) op. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de peterselie fijn. Meng de rest van de Argentijnse grillkruiden met de opgevangen olie, peper en eventueel zout. Meng de paprikareepjes, cherrytomaten, peterselie en kruidenolie in een schaal.
Snijd de steelaanzet van de jalapeñopeper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Snijd de broodjes open. Haal de blaadjes van de babyromainesla los en verdeel over de onderste helften van de broodjes. Beleg achtereenvolgens met de kipburger, het kaasmengsel en de peperringetjes. Leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer samen met de salade.
Argentijnse kipburger met blauwaderkaas
Burgers maak je ook heel makkelijk zelf. Extra lekker als je er wat smaakvolle kruiden bij gebruikt.
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
25 min. bereiden
6 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de scharrelkipdijfilet, Argentijnse kruiden en eventueel zout in de keukenmachine en maal bijna fijn. Houd een klein deel van de kruiden achter. Vorm er met vochtige handen de burgers van. Verhit de grillpan en gril de burgers in ca. 12 min. gaar. Keer halverwege.
Verkruimel de kaas en meng met de roomkaas. Verdeel dit kaasmengsel de laatste 3 min. over de burgers en laat smelten. Bak ondertussen de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat de gegrilde rode paprika uitlekken, maar vang 2 el olie (bij 4 personen) op. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de peterselie fijn. Meng de rest van de Argentijnse grillkruiden met de opgevangen olie, peper en eventueel zout. Meng de paprikareepjes, cherrytomaten, peterselie en kruidenolie in een schaal.
Snijd de steelaanzet van de jalapeñopeper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Snijd de broodjes open. Haal de blaadjes van de babyromainesla los en verdeel over de onderste helften van de broodjes. Beleg achtereenvolgens met de kipburger, het kaasmengsel en de peperringetjes. Leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer samen met de salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g scharrelkipdijfilet
2½ el Euroma Argentijnse grillkruiden
50 g Bleu d'Auvergne
50 g roomkaas naturel
4 biologische rozenbroodjes
295 g gegrilde rode paprika's in pot
400 g rivolo cherrytomaten
20 g verse peterselie
1 jalapeñopeper
1 kropje babyromainesla
Dit heb je nodig
keukenmachine
grillpan