Orecchiette met kipballetjes
bewaar
bewaar

Orecchiette met kipballetjes

De vorm van deze pasta doet denken aan oortjes, en zo heet het ook (op z'n Italiaans).

17 min. bereiden / 15 min. oventijd

licht pittig

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan ruim water aan de kook. Verwijder ondertussen het vel van de worst en rol met vochtige handen 12 balletjes van het worstvlees.

Verwijder de kroontjes van de tomaten. Verdeel de kipballetjes en tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met (versgemalen) peper. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.

Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe aan het water. Kook de pasta in 14 min. beetgaar.

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Doe de paprika met het vocht uit het potje en de helft van de peterselie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de mozzarella uitlekken.

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken. Giet de pasta af en meng de paprikasaus en spinazie erdoor. Verdeel de kipballetjes, tomaten en mozzarella erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.

bereidingstipRol gehaktballetjes altijd met vochtige handen. Het vlees blijft dan niet aan je handen plakken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Orecchiette met kipballetjes

De vorm van deze pasta doet denken aan oortjes, en zo heet het ook (op z'n Italiaans).

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig