Orecchiette met kipballetjes
De vorm van deze pasta doet denken aan oortjes, en zo heet het ook (op z'n Italiaans).
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan ruim water aan de kook. Verwijder ondertussen het vel van de worst en rol met vochtige handen 12 balletjes van het worstvlees.
Verwijder de kroontjes van de tomaten. Verdeel de kipballetjes en tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met (versgemalen) peper. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe aan het water. Kook de pasta in 14 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Doe de paprika met het vocht uit het potje en de helft van de peterselie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de mozzarella uitlekken.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken. Giet de pasta af en meng de paprikasaus en spinazie erdoor. Verdeel de kipballetjes, tomaten en mozzarella erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Orecchiette met kipballetjes
De vorm van deze pasta doet denken aan oortjes, en zo heet het ook (op z'n Italiaans).
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
17 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan ruim water aan de kook. Verwijder ondertussen het vel van de worst en rol met vochtige handen 12 balletjes van het worstvlees.
Verwijder de kroontjes van de tomaten. Verdeel de kipballetjes en tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met (versgemalen) peper. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe aan het water. Kook de pasta in 14 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Doe de paprika met het vocht uit het potje en de helft van de peterselie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de mozzarella uitlekken.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken. Giet de pasta af en meng de paprikasaus en spinazie erdoor. Verdeel de kipballetjes, tomaten en mozzarella erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
330 g kipbraadworsten
400 g rivolo-cherrytomaten
2 el traditionele olijfolie
300 g Pastificio di Martino orecchiette pasta
20 g verse platte peterselie
295 g gegrilde rode paprika's in pot
150 g mini mozarella's
300 g verse spinazie
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer