Pasta met kipballetjes en tomaat uit de oven
De vorm van deze pasta doet denken aan oortjes, en zo heet het ook (op z'n Italiaans).
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder ondertussen het vel van de worsten en rol met vochtige handen 6 balletjes van het worstvlees.
Verdeel de kipballetjes en tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe aan het water. Kook de pasta in 16-18 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Doe de paprika met 3 el vocht uit het potje en de helft van de peterselie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de mozzarella uitlekken.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken. Giet de pasta af, doe terug in de pan en meng de paprikasaus en spinazie erdoor. Verdeel de kipballetjes, tomaten en mozzarella erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Pasta met kipballetjes en tomaat uit de oven
De vorm van deze pasta doet denken aan oortjes, en zo heet het ook (op z'n Italiaans).
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder ondertussen het vel van de worsten en rol met vochtige handen 6 balletjes van het worstvlees.
Verdeel de kipballetjes en tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe aan het water. Kook de pasta in 16-18 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Doe de paprika met 3 el vocht uit het potje en de helft van de peterselie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de mozzarella uitlekken.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken. Giet de pasta af, doe terug in de pan en meng de paprikasaus en spinazie erdoor. Verdeel de kipballetjes, tomaten en mozzarella erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
160 g kipworst
250 g cherrytomaten
1 el traditionele olijfolie
150 g orecchiette pasta
10 g verse platte peterselie
150 g gegrilde rode paprika's in pot
75 g mini mozarella's
200 g verse spinazie
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker