Bonensalade met paprika, mozzarella en tomaat
Ze zijn goed voor je, vullen perfect en smaken ook nog eens heerlijk: bonen. Deze smakelijke lauwwarme salade bevat zelfs meerdere soorten.
Aan de slag
Laat de paprika uitlekken in een vergiet en doe in een kom. Spoel de bonenmix onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de paprika in stukjes en snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de paprika, bonen, peper en eventueel zout toe en verwarm 6 min. op laag vuur. Schep af en toe voorzichtig om.
Snijd ondertussen de tomaten in partjes. Klop de rest van de olie samen met de balsamicoazijn tot een dressing. Scheur het basilicum in stukjes.
Verdeel het bonenmengsel over een grote platte schaal. Verdeel de tomaat, mozzarella en rucola erover en besprenkel met de dressing. Schep voorzichtig om en garneer met het basilicum.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Bonensalade met paprika, mozzarella en tomaat
Ze zijn goed voor je, vullen perfect en smaken ook nog eens heerlijk: bonen. Deze smakelijke lauwwarme salade bevat zelfs meerdere soorten.
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de paprika uitlekken in een vergiet en doe in een kom. Spoel de bonenmix onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de paprika in stukjes en snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de paprika, bonen, peper en eventueel zout toe en verwarm 6 min. op laag vuur. Schep af en toe voorzichtig om.
Snijd ondertussen de tomaten in partjes. Klop de rest van de olie samen met de balsamicoazijn tot een dressing. Scheur het basilicum in stukjes.
Verdeel het bonenmengsel over een grote platte schaal. Verdeel de tomaat, mozzarella en rucola erover en besprenkel met de dressing. Schep voorzichtig om en garneer met het basilicum.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
295 g gegrilde rode paprika's in pot
740 g Hak bonenmix kidney-, bruine & witte bonen in pot
1 teen knoflook
5 el traditionele olijfolie
500 g cherrytomaten
3 el balsamicoazijn
15 g verse basilicum
150 g minimozzarella
75 g rucola
Dit heb je nodig
vergiet