Lauwwarme quinoa-bonensalade
Een salade vol groenten en vezels, daar kom je de winter wel mee door!
Aan de slag
Kook de quinoa in 8 min. gaar, giet af en houd warm. Snijd ondertussen de aubergines in plakken van 1 cm dik. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen en hak grof. Laat ondertussen de bonen uitlekken. Laat de tomaten uitlekken en vang 2 el van de olie op.
Meng de quinoa met de bonen, gedroogde tomaten, opgevangen olie, kipreepjes en babyboerenkool. Verdeel het quinoa-bonenmengsel over de borden en garneer met de aubergine en hazelnoten.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Lauwwarme quinoa-bonensalade
Een salade vol groenten en vezels, daar kom je de winter wel mee door!
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de quinoa in 8 min. gaar, giet af en houd warm. Snijd ondertussen de aubergines in plakken van 1 cm dik. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen en hak grof. Laat ondertussen de bonen uitlekken. Laat de tomaten uitlekken en vang 2 el van de olie op.
Meng de quinoa met de bonen, gedroogde tomaten, opgevangen olie, kipreepjes en babyboerenkool. Verdeel het quinoa-bonenmengsel over de borden en garneer met de aubergine en hazelnoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
275 g quinoa
2 aubergines
3 el traditionele olijfolie
50 g ongebrande hazelnoten
740 g Hak bonenmix kidney-, bruine & witte bonen in pot
147½ g semi-zongedroogde tomaten
250 g gerookte kipreepjes
80 g koelverse babyboerenkool