Frisse artisjok-pastasalade met groene asperges en serranoham
De licht bittere smaak van artisjok doet het goed in deze salade met asperges en ham.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges. Snijd de asperges in schuine stukken van 3 cm en kook ze de laatste 3 min. mee met de pasta.
Snijd ondertussen de rode uien in dunne halve ringen, doe in een schaaltje en giet er kokend water over. Laat 2 min. staan en giet af. Laat ondertussen de artisjokken uitlekken. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en snijd in parten. Meng het citroenrasp met de hüttenkäse, het water, peper en eventueel zout.
Giet de pasta en asperges af en meng met de ui. Verdeel de sla en pasta over de kommen. Snijd de serranoham in repen en verdeel samen met de artisjok, hüttenkäse en citroenpartjes over de pasta en serveer.
Frisse artisjok-pastasalade met groene asperges en serranoham
De licht bittere smaak van artisjok doet het goed in deze salade met asperges en ham.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges. Snijd de asperges in schuine stukken van 3 cm en kook ze de laatste 3 min. mee met de pasta.
Snijd ondertussen de rode uien in dunne halve ringen, doe in een schaaltje en giet er kokend water over. Laat 2 min. staan en giet af. Laat ondertussen de artisjokken uitlekken. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en snijd in parten. Meng het citroenrasp met de hüttenkäse, het water, peper en eventueel zout.
Giet de pasta en asperges af en meng met de ui. Verdeel de sla en pasta over de kommen. Snijd de serranoham in repen en verdeel samen met de artisjok, hüttenkäse en citroenpartjes over de pasta en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g macaroni grande
350 g groene asperges
2 rode uien
280 g gemarineerde artisjok in pot
1 citroen
400 g koelverse hüttenkäse kaas
1 el water
75 g veldsla
80 g serranoham