Groene minestrone met Parmezaanse kaas
Lekker veel groen en perfect voor ieder seizoen.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 3 cm.
Verhit de olie in een soeppan op laag vuur en fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette en asperges toe en bak 1 min. op middelhoog vuur mee. Voeg het water en de bouillon toe. Breek de spaghetti in stukjes boven de soep. Roer goed door en breng aan de kook. Kook de soep 10 min. zachtjes.
Pers ondertussen de citroen uit en rasp de kaas. Neem de soep van het vuur. Roer de spinazie, 1 el citroensap (per 4 personen) en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper.
Groene minestrone met Parmezaanse kaas
Lekker veel groen en perfect voor ieder seizoen.
hoofdgerecht
null personen
295 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 3 cm.
Verhit de olie in een soeppan op laag vuur en fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette en asperges toe en bak 1 min. op middelhoog vuur mee. Voeg het water en de bouillon toe. Breek de spaghetti in stukjes boven de soep. Roer goed door en breng aan de kook. Kook de soep 10 min. zachtjes.
Pers ondertussen de citroen uit en rasp de kaas. Neem de soep van het vuur. Roer de spinazie, 1 el citroensap (per 4 personen) en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
1 courgette
350 g groene asperges
1 el milde olijfolie
1 l water
350 ml Struik krachtbouillon groente in pot
150 g spaghetti
½ citroen
50 g Parmezaanse kaas
100 g babyspinazie