Zelfgemaakte ketchup
Is ketchup een van je favoriete sauzen? Deze zelfgemaakte variant is nóg lekkerder.
Aan de slag
Snijd de tomaten in parten en doe samen met de rest van de ingrediënten behalve het selderiezout en de Worcestershiresauce in een hapjespan. Laat 30 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
Neem de deksel van de pan en zeef de tomaten boven een kom. Druk met de achterkant van een pollepel al het vocht eruit. Schep de kruidnagels eruit en voeg toe aan de tomatensaus. Giet de saus terug in de pan en laat zonder deksel inkoken tot ⅓. Dit duurt ca. 20 min. Roer regelmatig. Haal de kruidnagels uit de saus, deze worden niet meer gebruikt.
Breng op smaak met het selderiezout en roer de Worcestershiresauce erdoor. Laat de saus afkoelen en giet in en schone en luchtdichte fles.
Zelfgemaakte ketchup
Is ketchup een van je favoriete sauzen? Deze zelfgemaakte variant is nóg lekkerder.
bijgerecht
null porties
495 kcal
60 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd de tomaten in parten en doe samen met de rest van de ingrediënten behalve het selderiezout en de Worcestershiresauce in een hapjespan. Laat 30 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
Neem de deksel van de pan en zeef de tomaten boven een kom. Druk met de achterkant van een pollepel al het vocht eruit. Schep de kruidnagels eruit en voeg toe aan de tomatensaus. Giet de saus terug in de pan en laat zonder deksel inkoken tot ⅓. Dit duurt ca. 20 min. Roer regelmatig. Haal de kruidnagels uit de saus, deze worden niet meer gebruikt.
Breng op smaak met het selderiezout en roer de Worcestershiresauce erdoor. Laat de saus afkoelen en giet in en schone en luchtdichte fles.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg cocktailtomaten
70 g tomatenpuree in blik
40 ml appelciderazijn
50 ml gembersiroop
½ tl knoflookpoeder
2 tl uienpoeder
1 tl gemalen korianderzaad
½ tl gemalen nootmuskaat
2 kruidnagels
¼ tl selderiezout
½ tl worcestershiresauce
Dit heb je nodig
schone, luchtdichte fles (350 ml)