Lieveheersbeestjes
Als traktatie of als hapje op een verjaardag: alle kinderen zullen het te gek vinden.
Aan de slag
Snijd de mozzarella in plakjes van een ½ cm dik en leg ze op een grote, platte schaal. Leg op elk plakje een groot blaadje basilicum. Halveer de tomaten en snijd ze aan de bolle kant tot de helft in. Leg op elk blaadje basilicum een halve tomaat met de bolle kant omhoog. Duw de kanten aan weerszijden van de inkeping een beetje naar buiten. Dit zijn de vleugels van het lieveheersbeestje. Halveer de olijven in de breedte en snijd 2 olijven in piepkleine stukjes. Maak van elke halve olijf het hoofdje van het lieveheersbeestje door het aan de voorkant aan de tomaat vast te leggen, dus aan de andere kant dan de vleugels. Maak de stippels van het lieveheersbeestje door over elke tomaat een paar snippers olijf te verdelen.
Lieveheersbeestjes
Als traktatie of als hapje op een verjaardag: alle kinderen zullen het te gek vinden.
null porties
35 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de mozzarella in plakjes van een ½ cm dik en leg ze op een grote, platte schaal. Leg op elk plakje een groot blaadje basilicum. Halveer de tomaten en snijd ze aan de bolle kant tot de helft in. Leg op elk blaadje basilicum een halve tomaat met de bolle kant omhoog. Duw de kanten aan weerszijden van de inkeping een beetje naar buiten. Dit zijn de vleugels van het lieveheersbeestje. Halveer de olijven in de breedte en snijd 2 olijven in piepkleine stukjes. Maak van elke halve olijf het hoofdje van het lieveheersbeestje door het aan de voorkant aan de tomaat vast te leggen, dus aan de andere kant dan de vleugels. Maak de stippels van het lieveheersbeestje door over elke tomaat een paar snippers olijf te verdelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g Galbani mozzarella maxi
20 g verse basilicum
8 cherrytomaten aan de tak
8 zwarte olijven zonder pit