Gekruide kippenvleugels met mini aardappelkroketjes
Kip met aardappelkroketjes: dat zouden we stiekem elke dag wel willen eten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de kippenvleugels met de olie en de cajunkruiden en eventueel zout. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep na 10 min. om. Verwarm ondertussen de airfryer voor op 180 °C. Bak de aardappelkroketjes ca. 9 min. Schud halverwege om.
Hak ondertussen de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat ze afkoelen op een bord. Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli in 4 min. beetgaar. Giet af en meng met de walnoten, yoghurtdressing en radijsmix. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de broccolisalade met de kip en aardappelkroketjes.
Gekruide kippenvleugels met mini aardappelkroketjes
Kip met aardappelkroketjes: dat zouden we stiekem elke dag wel willen eten.
hoofdgerecht
null personen
860 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de kippenvleugels met de olie en de cajunkruiden en eventueel zout. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep na 10 min. om. Verwarm ondertussen de airfryer voor op 180 °C. Bak de aardappelkroketjes ca. 9 min. Schud halverwege om.
Hak ondertussen de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat ze afkoelen op een bord. Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli in 4 min. beetgaar. Giet af en meng met de walnoten, yoghurtdressing en radijsmix. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de broccolisalade met de kip en aardappelkroketjes.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg kippenvleugels
2 el traditionele olijfolie
1 el cajunkruiden
600 g Aviko airfryer mini aardappelkroketjes
50 g ongezouten walnoten
600 g broccoli
75 ml yoghurtdressing
150 g rauwkost radijsmix
Dit heb je nodig
bakpapier
airfryer