Mini-tartes tatins met mini bietjes
Zachtzoete mini-bietjes en sjalotten met rozemarijn voor hartigheid, op een omgekeerde bodem van knapperig deeg. Wedden dat je gasten hier meteen ondersteboven van zijn?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel en halveer de sjalotten. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Snijd de naaldjes van de takjes rozemarijn fijn. Boen de mini-bietjes schoon, snijd de worteltjes eraf en snijd ze in 8 parten. Hak de walnoten grof.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de sjalotten en bietparten op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen 12 min., totdat de sjalotten zacht zijn en de bietjes iets minder hard. Schep uit de pan.
Verhit ondertussen in een koekenpan de boter op middelhoog vuur met de helft van de walnoten, de knoflook, rozemarijn, ahornsiroop en azijn. Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat zachtjes 5 min. koken tot siroop.
Schep de sjalotten erdoor en schep om. Verdeel eerst het sjalottenmengsel over de 4 vormpjes en daarna de parten biet.
Bestuif het werkblad met de bloem. Rol elk plakje bladerdeeg iets verder uit en snijd er rondjes uit die iets groter zijn dan de quichevorm.
Leg het deeg op de groenten en stop de randjes van het deeg in in de vorm. Maak met een scherp mes een klein sneetje in het midden zodat de stoom kan ontsnappen.
Bak de tartes tatin op een bakplaat in het midden van de oven ca. 20 min. Laat 10 min. in de vorm afkoelen en keer ze dan om op de borden. Bestrooi met de rest van de walnoten.
Mini-tartes tatins met mini bietjes
Zachtzoete mini-bietjes en sjalotten met rozemarijn voor hartigheid, op een omgekeerde bodem van knapperig deeg. Wedden dat je gasten hier meteen ondersteboven van zijn?
voorgerecht
null personen
525 kcal
35 min. bereiden
10 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel en halveer de sjalotten. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Snijd de naaldjes van de takjes rozemarijn fijn. Boen de mini-bietjes schoon, snijd de worteltjes eraf en snijd ze in 8 parten. Hak de walnoten grof.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de sjalotten en bietparten op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen 12 min., totdat de sjalotten zacht zijn en de bietjes iets minder hard. Schep uit de pan.
Verhit ondertussen in een koekenpan de boter op middelhoog vuur met de helft van de walnoten, de knoflook, rozemarijn, ahornsiroop en azijn. Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat zachtjes 5 min. koken tot siroop.
Schep de sjalotten erdoor en schep om. Verdeel eerst het sjalottenmengsel over de 4 vormpjes en daarna de parten biet.
Bestuif het werkblad met de bloem. Rol elk plakje bladerdeeg iets verder uit en snijd er rondjes uit die iets groter zijn dan de quichevorm.
Leg het deeg op de groenten en stop de randjes van het deeg in in de vorm. Maak met een scherp mes een klein sneetje in het midden zodat de stoom kan ontsnappen.
Bak de tartes tatin op een bakplaat in het midden van de oven ca. 20 min. Laat 10 min. in de vorm afkoelen en keer ze dan om op de borden. Bestrooi met de rest van de walnoten.
wijntip:
dieettip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes diepvries bladerdeeg
12 sjalotten
2 tenen knoflook
2 takjes verse rozemarijn
200 g gekookte mini rode bieten
90 g walnoten
1 el milde olijfolie
50 g ongezouten roomboter
2 el ahornsiroop
2 el rodewijnazijn
1 el bloem
Dit heb je nodig
kleine springvorm (12 cm, ingevet)