Chopped salad met ranchdressing
Een salade mag natuurlijk niet ontbreken bij de brunch. Wat ons betreft geldt: hoe meer kleuren, hoe beter.
Aan de slag
Meng voor de ranchdressing de zure room, mayonaise en karnemelk in een kommetje. Snijd of knip de bieslook fijn en meng erdoor. Snijd de cherrytomaten in kwarten en leg op één deel van een grote platte schaal. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes en verdeel over een ander deel van de schaal.
Haal de blaadjes van de babyromaine los, snijd eventueel in repen en leg ernaast. Verdeel ook de bietjes en peen over de schaal. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Halveer de limoen en knijp het sap uit over de avocado. Verdeel de avocado over de salade en serveer de salade met de ranchdressing.
Chopped salad met ranchdressing
Een salade mag natuurlijk niet ontbreken bij de brunch. Wat ons betreft geldt: hoe meer kleuren, hoe beter.
bijgerecht
null personen
270 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Meng voor de ranchdressing de zure room, mayonaise en karnemelk in een kommetje. Snijd of knip de bieslook fijn en meng erdoor. Snijd de cherrytomaten in kwarten en leg op één deel van een grote platte schaal. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes en verdeel over een ander deel van de schaal.
Haal de blaadjes van de babyromaine los, snijd eventueel in repen en leg ernaast. Verdeel ook de bietjes en peen over de schaal. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Halveer de limoen en knijp het sap uit over de avocado. Verdeel de avocado over de salade en serveer de salade met de ranchdressing.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g zure room
3 el mayonaise
3 el karnemelk
25 g verse bieslook
150 g cherrytomaten
1 komkommer
1 kropje babyromainesla
150 g bietjes julienne
150 g peen julienne
1 eetrijpe avocado
1 limoen