Gegrilde varkensribeye met gebakken aardappeltjes
Venkel en varken zijn een gouden duo en dat proef je.
Aan de slag
Verhit 2/3 van de knoflookboter in een grote koekenpan en bak de aardappelpartjes met het venkelzaad en eventueel zout in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de ribeyes rondom met de olie, bestrooi met peper en zout en gril in 8 min. gaar. Keer halverwege.
Veeg ondertussen de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de rest van de knoflookboter in een andere koekenpan en bak de champignons met peper 5 min. op middelhoog vuur.
Was de venkelknol, snijd de onderkant eraf, halveer de knol in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes. Verdeel de veldsla en venkel over een platte schaal en besprenkel met de dressing. Serveer de aardappeltjes en ribeyes erbij.
Gegrilde varkensribeye met gebakken aardappeltjes
Venkel en varken zijn een gouden duo en dat proef je.
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 2/3 van de knoflookboter in een grote koekenpan en bak de aardappelpartjes met het venkelzaad en eventueel zout in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de ribeyes rondom met de olie, bestrooi met peper en zout en gril in 8 min. gaar. Keer halverwege.
Veeg ondertussen de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de rest van de knoflookboter in een andere koekenpan en bak de champignons met peper 5 min. op middelhoog vuur.
Was de venkelknol, snijd de onderkant eraf, halveer de knol in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes. Verdeel de veldsla en venkel over een platte schaal en besprenkel met de dressing. Serveer de aardappeltjes en ribeyes erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g knoflookboter
400 g aardappelpartjes met schil
1 tl venkelzaad
300 g varkensribeye
1 el milde olijfolie
250 g kastanjechampignons
1 venkelknol
75 g veldsla
45 g remia salata dressing
Dit heb je nodig
grillpan
keukenpapier