Penne met groentesaus, chorizo & garnalen
Chorizo en garnalen: zie je niet elke dag, maar zo lekker samen!
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd de chorizo in reepjes. Maak de sjalot en knoflook schoon. Snijd de sjalot in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de chorizo, sjalot, knoflook en paprikapoeder 5 min. op laag vuur.
Was ondertussen de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Bak 3 min. op laag vuur met de chorizo mee. Voeg de groentesaus toe, breng aan de kook en verwarm 5 min. op laag vuur. Voeg de laatste minuut de garnalen toe.
Voeg ondertussen, als het water kookt, de pasta toe aan de pan en kook in 10 min. beetgaar. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van een halve vrucht. Snijd 1 helft in partjes. Snijd de peterselie fijn.
Giet de pasta af en meng met 2/3 van de peterselie door de saus. Verdeel over 2 diepe borden, bestrooi met de rest van de peterselie, het citroenrasp en leg er een citroenpartje op.
Penne met groentesaus, chorizo & garnalen
Chorizo en garnalen: zie je niet elke dag, maar zo lekker samen!
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd de chorizo in reepjes. Maak de sjalot en knoflook schoon. Snijd de sjalot in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de chorizo, sjalot, knoflook en paprikapoeder 5 min. op laag vuur.
Was ondertussen de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Bak 3 min. op laag vuur met de chorizo mee. Voeg de groentesaus toe, breng aan de kook en verwarm 5 min. op laag vuur. Voeg de laatste minuut de garnalen toe.
Voeg ondertussen, als het water kookt, de pasta toe aan de pan en kook in 10 min. beetgaar. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van een halve vrucht. Snijd 1 helft in partjes. Snijd de peterselie fijn.
Giet de pasta af en meng met 2/3 van de peterselie door de saus. Verdeel over 2 diepe borden, bestrooi met de rest van de peterselie, het citroenrasp en leg er een citroenpartje op.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
60 g chorizo pamplona
1 sjalot
1 teen knoflook
1 el milde olijfolie
¾ tl gerookte-paprikapoeder
1 rode paprika
1 gele paprika
480 g AH basis groentesaus paprika
100 g garnalen
150 g penne rigate
1 citroen
10 g peterselie