Vegetarische zoete-aardappelburger
Een burger gemaakt van zoete aardappel, jalapeñopeper en blauwe kaas op een pita met yoghurtsaus: het water loopt je toch in de mond?
15 min. bereiden / 40 min. oventijd
9 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Schil de aardappels en snijd in stukken van 3 cm. Schep de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en eventueel de zaadlijsten van de jalapeñopeper. Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk. Doe de jalapeñopeper samen met de kaas in een kom en roer goed los met een vork. Verdeel in een portie per persoon en druk een beetje plat. Houd je van pittig? Voeg dan ook de zaadlijsten toe.
Neem de aardappels uit de oven en stamp met een pureestamper fijn. Meng de paneermeel erdoor en kneed als de aardappels zijn afgekoeld een beetje door met je handen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Maak 2 platte burgers per persoon van de groente. Druk de porties kaas op de helft van de burgers en dek af met de rest van de burgers. Druk de randen dicht. Verdeel de burgers over een met bakpapier beklede bakplaat en bak nog 15 min. in het midden van de oven. Snijd de pitabroodjes overdwars doormidden en verwarm 5 min. mee.
Snijd ondertussen de komkommer in plakjes. Maak een sausje van de yoghurt en bieslook. Verdeel over de bodem van het pitabroodje wat veldsla, plakjes komkommer, een burger en yoghurt en zet het kapje er bovenop. Serveer de rest van de veldsla en komkommer erbij.
Vegetarische zoete-aardappelburger
Instructievideo - 00:37 min.
Vegetarische zoete-aardappelburger
Een burger gemaakt van zoete aardappel, jalapeñopeper en blauwe kaas op een pita met yoghurtsaus: het water loopt je toch in de mond?
hoofdgerecht
null personen
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Schil de aardappels en snijd in stukken van 3 cm. Schep de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en eventueel de zaadlijsten van de jalapeñopeper. Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk. Doe de jalapeñopeper samen met de kaas in een kom en roer goed los met een vork. Verdeel in een portie per persoon en druk een beetje plat. Houd je van pittig? Voeg dan ook de zaadlijsten toe.
Neem de aardappels uit de oven en stamp met een pureestamper fijn. Meng de paneermeel erdoor en kneed als de aardappels zijn afgekoeld een beetje door met je handen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Maak 2 platte burgers per persoon van de groente. Druk de porties kaas op de helft van de burgers en dek af met de rest van de burgers. Druk de randen dicht. Verdeel de burgers over een met bakpapier beklede bakplaat en bak nog 15 min. in het midden van de oven. Snijd de pitabroodjes overdwars doormidden en verwarm 5 min. mee.
Snijd ondertussen de komkommer in plakjes. Maak een sausje van de yoghurt en bieslook. Verdeel over de bodem van het pitabroodje wat veldsla, plakjes komkommer, een burger en yoghurt en zet het kapje er bovenop. Serveer de rest van de veldsla en komkommer erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
1 verse jalapeñopeper
75 g Castello creamy blue 70+ kaas
80 g paneermeel
4 speltpita's
¼ komkommer
4 el milde yoghurt
1 el gedroogde bieslook
75 g veldsla
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper