Kipkerrie met rijst en shanghaipaksoi
Snel een oosters gerecht op tafel? Binnen 30 minuten kan iedereen aanschuiven.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in halve ringen.
Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de kiphaasjes op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag, voeg de ui toe en bak 2 min. Voeg de bloem, kerriepoeder en eventueel zout toe. Roer goed en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend de kokosmelk, bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 10 min. zachtjes koken.
Snijd ondertussen de paksoi in repen van 2 cm. Rooster het sesamzaad al omscheppend 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de paksoi 2 min. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer de rijst met de kipkerrie en de paksoi. Bestrooi de paksoi met de sesamzaadjes.
Kipkerrie met rijst en shanghaipaksoi
Snel een oosters gerecht op tafel? Binnen 30 minuten kan iedereen aanschuiven.
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in halve ringen.
Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de kiphaasjes op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag, voeg de ui toe en bak 2 min. Voeg de bloem, kerriepoeder en eventueel zout toe. Roer goed en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend de kokosmelk, bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 10 min. zachtjes koken.
Snijd ondertussen de paksoi in repen van 2 cm. Rooster het sesamzaad al omscheppend 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de paksoi 2 min. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer de rijst met de kipkerrie en de paksoi. Bestrooi de paksoi met de sesamzaadjes.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
275 g notenrijst
3 middelgrote uien
2 el zonnebloemolie
450 g kiphaasjes
2 el bloem
2 tl kerriepoeder
200 ml kokosmelk
½ kippenbouillontablet
200 ml water
4 struiken Shanghai paksoi
1 el wit sesamzaad