Vegetarische kip kerrie met rijst
Jawel, zélfs klassieke kip kerrie kan lekker vegetarisch!
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afgedekt staan tot gebruik.
Snipper ondertussen de uien. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de peterselie fijn.
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui met de kerrie, peper en zout 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de Kipstuckjes en bloem toe en bak 3 min. al omscheppend op matig vuur mee. Voeg de kokosmelk en het water toe, breng al roerend aan de kook zodat de saus bindt. Laat 5 min. op laag vuur koken.
Kook ondertussen de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Roer ¾ van de peterselie door de rijst. Verdeel de bonen met de rijst over de borden. Schep de kerrie erop en bestrooi met de rest van de peterselie.
Vegetarische kip kerrie met rijst
Jawel, zélfs klassieke kip kerrie kan lekker vegetarisch!
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afgedekt staan tot gebruik.
Snipper ondertussen de uien. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de peterselie fijn.
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui met de kerrie, peper en zout 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de Kipstuckjes en bloem toe en bak 3 min. al omscheppend op matig vuur mee. Voeg de kokosmelk en het water toe, breng al roerend aan de kook zodat de saus bindt. Laat 5 min. op laag vuur koken.
Kook ondertussen de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Roer ¾ van de peterselie door de rijst. Verdeel de bonen met de rijst over de borden. Schep de kerrie erop en bestrooi met de rest van de peterselie.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g snelkookrijst
2 middelgrote uien
500 g sperziebonen
15 g verse peterselie
30 g ongezouten roomboter
1½ el kerriepoeder
320 g De Vegetarische Slager kipstuckjes
2 el tarwebloem
200 ml kokosmelk
200 ml water