Provençaalse aardappel met venkelworst
Kruiden zijn de smaakmakers.
Aan de slag
Verhit 1/4 van de olie in een koekenpan en braad de worsten op laag vuur in 15 min. rondom goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen 2/4 van de olie in de grote koekenpan en bak de aardappelpartjes met peper en eventueel zout 15 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Schil de winterpeen met de dunschiller en was de komkommer. Snijd ze allebei met de dunschiller in de lengte in lange linten. Meng in een schaal de dressing met de veldsla, wortel, komkommer, peper en eventueel zout. Snijd de bieslook fijn en verdeel over de salade.
Meng de rest van de olie met de mayonaise, mosterd en peper. Verdeel de aardappelpartjes, salade en worst over de borden en serveer de mayonaise-mosterddip erbij.
Provençaalse aardappel met venkelworst
Kruiden zijn de smaakmakers.
hoofdgerecht
null personen
845 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 1/4 van de olie in een koekenpan en braad de worsten op laag vuur in 15 min. rondom goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen 2/4 van de olie in de grote koekenpan en bak de aardappelpartjes met peper en eventueel zout 15 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Schil de winterpeen met de dunschiller en was de komkommer. Snijd ze allebei met de dunschiller in de lengte in lange linten. Meng in een schaal de dressing met de veldsla, wortel, komkommer, peper en eventueel zout. Snijd de bieslook fijn en verdeel over de salade.
Meng de rest van de olie met de mayonaise, mosterd en peper. Verdeel de aardappelpartjes, salade en worst over de borden en serveer de mayonaise-mosterddip erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el (olijf)olie
400 g venkel-tijmworsten
900 g Provençaalse aardappelpartjes met schil
500 g winterpeen
1 komkommer
50 g yoghurtdressing
75 g veldsla
12½ g verse bieslook
4 el mayonaise
1 tl Franse mosterd
Dit heb je nodig
dunschiller