Gnocchi met venkelworst en groenten
Al eens geprobeerd, venkelworstjes? Vanavond is het moment.
Aan de slag
Maak de sjalotten schoon en snijd in dunne ringen. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was en halveer de tomaten.
Bak de venkel-tijmworst in ca. 12 min. rondom bruin en gaar.
Verhit ondertussen de rozemarijnolie en de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de gnocchi met de chilivlokken en eventueel zout op middelhoog vuur in 14 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Leg de tomaatjes in de pan met de snijkant naar beneden. Bestrooi met peper en eventueel zout en bak 4 min. op laag vuur. Voeg al omscheppend de knoflook, azijn en – in delen – de spinazie toe en laat iets slinken.
Serveer de venkel-tijmworst met de gebakken gnocchi en de groenten.
Gnocchi met venkelworst en groenten
Al eens geprobeerd, venkelworstjes? Vanavond is het moment.
hoofdgerecht
null personen
935 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Maak de sjalotten schoon en snijd in dunne ringen. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was en halveer de tomaten.
Bak de venkel-tijmworst in ca. 12 min. rondom bruin en gaar.
Verhit ondertussen de rozemarijnolie en de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de gnocchi met de chilivlokken en eventueel zout op middelhoog vuur in 14 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Leg de tomaatjes in de pan met de snijkant naar beneden. Bestrooi met peper en eventueel zout en bak 4 min. op laag vuur. Voeg al omscheppend de knoflook, azijn en – in delen – de spinazie toe en laat iets slinken.
Serveer de venkel-tijmworst met de gebakken gnocchi en de groenten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
1 teen knoflook
250 g cherrytomaten
2 venkel-tijmworsten
2 tl rozemarijnolie
2 el traditionele olijfolie
500 g gnocchi
½ tl chilivlokken
1 el balsamicoazijn
200 g verse spinazie