Witte-bonenpuree, Chinese kool en venkel-tijmworst
Luxe worst zoals je 'm nog nooit hebt geproefd: venkel-tijmworst.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Halveer de sjalotten en snijd in de lengte in reepjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en braad de worsten op laag vuur in 15 min. rondom goudbruin en gaar. Schep de worsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bewaar het bakvet.
Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en fruit de sjalot, het venkelzaad en de helft van de knoflook 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de Chinese kool in dunne reepjes. Voeg toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat ondertussen de bonen uitlekken en doe in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en doe met de rest van de knoflook en 550 ml water in een pan.
Verwarm het bonenmengsel 8 min. op middel hoog vuur. Giet af in een vergiet, maar vang het kookvocht op. Doe de bonen terug in de pan, de rest van de olie, 25 ml kookvocht en het bakvet van de worsten toe en stamp met de pureestamper tot puree. Voeg wat kookvocht toe als de puree te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de Chinese kool en de worst.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Witte-bonenpuree, Chinese kool en venkel-tijmworst
Luxe worst zoals je 'm nog nooit hebt geproefd: venkel-tijmworst.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Halveer de sjalotten en snijd in de lengte in reepjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en braad de worsten op laag vuur in 15 min. rondom goudbruin en gaar. Schep de worsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bewaar het bakvet.
Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en fruit de sjalot, het venkelzaad en de helft van de knoflook 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de Chinese kool in dunne reepjes. Voeg toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat ondertussen de bonen uitlekken en doe in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en doe met de rest van de knoflook en 550 ml water in een pan.
Verwarm het bonenmengsel 8 min. op middel hoog vuur. Giet af in een vergiet, maar vang het kookvocht op. Doe de bonen terug in de pan, de rest van de olie, 25 ml kookvocht en het bakvet van de worsten toe en stamp met de pureestamper tot puree. Voeg wat kookvocht toe als de puree te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de Chinese kool en de worst.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
4 sjalotten
4 el traditionele olijfolie
4 venkel-tijmworsten
2 tl venkelzaad
600 g Chinese kool
800 g cannellinibonen in blik
550 ml water
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
pureestamper