Zoete groentespread
Begin je dag met deze homemade spread op een crackertje: een echte kickstart!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de bieten en snijd een stukje van de boven- en onderkant. Snijd de bieten in partjes en leg ze in de ovenschaal. Verwijder het groen van de bospeen en snijd de wortels in stukken van 4 cm. Leg bij de biet in de schaal. Meng de kaneel en gemberpoeder door de olie en besprenkel de biet en bospeen ermee. Rooster de groenten ca. 1 uur in het midden van de oven tot ze zacht zijn.
Neem de groenten uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de inhoud van de ovenschaal in een hoge beker (als je een staafmixer gebruikt) of de kom van een keukenmachine en voeg de dadels toe. Pureer tot een glad mengsel. Voeg eventueel een beetje water toe om de puree smeuïger te krijgen. Schep de spread in een goed afsluitbare pot en bewaar in de koelkast.
Zoete groentespread
Begin je dag met deze homemade spread op een crackertje: een echte kickstart!
bijgerecht
null porties
50 kcal
10 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de bieten en snijd een stukje van de boven- en onderkant. Snijd de bieten in partjes en leg ze in de ovenschaal. Verwijder het groen van de bospeen en snijd de wortels in stukken van 4 cm. Leg bij de biet in de schaal. Meng de kaneel en gemberpoeder door de olie en besprenkel de biet en bospeen ermee. Rooster de groenten ca. 1 uur in het midden van de oven tot ze zacht zijn.
Neem de groenten uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de inhoud van de ovenschaal in een hoge beker (als je een staafmixer gebruikt) of de kom van een keukenmachine en voeg de dadels toe. Pureer tot een glad mengsel. Voeg eventueel een beetje water toe om de puree smeuïger te krijgen. Schep de spread in een goed afsluitbare pot en bewaar in de koelkast.
combinatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g rauwe bieten
300 g geschilde bospenen
½ tl gemalen kaneel
½ tl gemberpoeder
1 el (zonnebloem)olie
50 g medjouldadels zonder pit
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
staafmixer of keukenmachine