Mediterrane maaltijdsoep met pangasius
Goedgevulde (vis)soep met brood: altijd een goed idee.
Aan de slag
Snijd de chorizo in blokjes van 1 cm. Was de prei en snijd in ringen van een ½ cm dik. Verhit 1 el olie uit het potje paprika’s in een soeppan en laat de paprika’s uitlekken in een vergiet. Bak de chorizo, prei en oregano 2 min. in de paprikaolie op hoog vuur.
Snijd ondertussen de gegrilde paprika’s in reepjes en laat de linzen uitlekken. Voeg de paprikareepjes met de linzen, de passata en het water toe aan het chorizomengsel. Breng aan de kook. Laat de soep 8 min. koken op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Snijd ondertussen de vis in stukken en voeg toe aan de soep. Laat de soep nog 4 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Mediterrane maaltijdsoep met pangasius
Goedgevulde (vis)soep met brood: altijd een goed idee.
hoofdgerecht
null personen
365 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de chorizo in blokjes van 1 cm. Was de prei en snijd in ringen van een ½ cm dik. Verhit 1 el olie uit het potje paprika’s in een soeppan en laat de paprika’s uitlekken in een vergiet. Bak de chorizo, prei en oregano 2 min. in de paprikaolie op hoog vuur.
Snijd ondertussen de gegrilde paprika’s in reepjes en laat de linzen uitlekken. Voeg de paprikareepjes met de linzen, de passata en het water toe aan het chorizomengsel. Breng aan de kook. Laat de soep 8 min. koken op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Snijd ondertussen de vis in stukken en voeg toe aan de soep. Laat de soep nog 4 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g chorizoworst
1 grote prei
295 g gegrilde rode paprika's in pot
1 el gedroogde oregano
400 g linzen in pot
500 ml passata di pomodoro
750 ml water
350 g verse pangasiusfilets